Πολιτική Απορρήτου και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Προσωπικού και Δικτύου Διαμεσολαβητών της INTERLIFE Ασφαλιστικής (ΤΕΑ INTERLIFE) (το «Ταμείο») δεσμεύεται για την προστασία του Απορρήτου σας και των Προσωπικών σας Δεδομένων. Αυτή η δήλωση προστασίας απορρήτου εξηγεί τον τρόπο συλλογής δεδομένων και χρήσης πρακτικών της Ιστοσελίδας www.teainterlife.gr (η “Ιστοσελίδα”). Στόχος του παρόντος εντύπου είναι να ενημερωθεί ο επισκέπτης/ χρήστης/ ασφαλισμένος (υποκείμενο δεδομένων) για τις πράξεις συλλογής, επεξεργασίας και αποθήκευσης δεδομένων του που διενεργούνται από το Ταμείο με την επωνυμία «ΤΕΑ ΙΝΤΕΡΛΑΪΦ (INTERLIFE)», που εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης (14ο χλμ Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου), με ΑΦΜ 997016600– Ζ’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, ως νομίμως εκπροσωπείται (στο εξής «το Ταμείο»), κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων των άρθρων 7 και 9 του Γενικού Κανονισμού Προσωπικών Δεδομένων (Γ.Κ.Π.Δ. /Ε.Ε. 679/2016) και την εξυπηρέτηση των σκοπών και λοιπών όρων της επεξεργασίας ως καθορίζονται κατωτέρω και ειδικότερα:

  1. Σκοποί Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων

Το Ταμείο γενικά συλλέγει μόνον προσωπικά δεδομένα που είναι απαραίτητα προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά των ασφαλισμένων και να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή διαχείριση του ασφαλιστικού βίου των ασφαλισμένων καθόλη τη διάρκεια της παραμονής τους σε αυτό.

Οι σκοποί για τους οποίους γίνεται επεξεργασία των δεδομένων συνίστανται στους εξής:

α. Η ένταξη των αιτούντων στην ασφάλιση του Ταμείου και η διαχείριση της ασφαλιστικής τους σχέσης, σύμφωνα με το Καταστατικό αυτού,
β. Η εκπλήρωση των υποχρεώσεων του Ταμείου προς τον ασφαλισμένο, που απορρέουν από τη ασφάλιση του τελευταίου, την ομαλή λειτουργία του Ταμείου σχετικά με τη λήψη των εισφορών καθώς και καταβολή παροχών στον ασφαλισμένο, την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του ασφαλισμένου μέσω του ατομικού λογαριασμού κάθε μέλους αλλά και με οποιοδήποτε άλλο τρόπο ορίζει το Ταμείο για θέματα της μεταξύ τους ασφαλιστικής σχέσης.
γ. Η προστασία του έννομου συμφέροντος του Ταμείου, όταν το Ταμείο έχει έννομο συμφέρον κατά την εκτέλεση μίας σύννομης δραστηριότητας ούτως ώστε να διασφαλίσει την συνέχεια της δραστηριότητας αυτής, αρκεί αυτή να μην υπερβαίνει τα συμφέροντα των ασφαλισμένων.
δ. Η συμμόρφωση με υποχρεώσεις που επιβάλλονται από το εκάστοτε  ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο ή με τη νομική διαδικασία που τηρείται στο Ταμείο, τον Διαχειριστή ή την Ιστοσελίδα
ε. Η μη προσωποποιημένη επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των ασφαλισμένων για αναλογιστικούς σκοπούς, καθώς και για την πρόληψη της απάτης, οπότε ενδέχεται να γίνει χρήση αυτοματοποιημένων μέσων των προσωπικών δεδομένων.

Διευκρινίζεται ότι, τα προσωπικά δεδομένα των ασφαλισμένων δεν χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς, εκτός αν κάτι τέτοιο απαιτείται ή επιτρέπεται από το νόμο ή το Καταστατικό του Ταμείου.

 

  1. Πηγή πληροφόρησης Προσωπικών Δεδομένων
α. Το μεγαλύτερο μέρος των δεδομένων παρέχεται είτε από την αίτηση εγγραφής/ δελτίο απογραφής ασφαλισμένου και τα απαιτούμενα συνυποβαλλόμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή σας στο Ταμείο, είτε από οποιαδήποτε άλλα δεδομένα τα οποία έχετε γνωστοποιήσει ή θα γνωστοποιήσετε στο Ταμείο στο μέλλον είτε προφορικά είτε με οποιοδήποτε άλλο μέσο, έγγραφο ή ηλεκτρονικό ή από τη φόρμα επικοινωνίας της Ιστοσελίδας.
β. Από τα συστήματα ανθρωπίνου δυναμικού του εργοδότη σας, συμπεριλαμβανομένων και στοιχείων της μισθοδοσίας. Άλλα στοιχεία ενδέχεται να παρέχονται άμεσα από τρίτους φορείς που συμμετέχουν στη διαχείριση του Ταμείου.

 

  1. Είδη δεδομένων προς επεξεργασία

Η επεξεργασία δεδομένων από το Ταμείο περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες:

  1. Αποδέκτες Προσωπικών Δεδομένων

Τα δεδομένα μπορεί να διαβιβαστούν:

α. Στην εταιρία με την επωνυμία Prudential Informatics PC που εδρεύει στην οδό Μομφεράτου 148, ΤΚ 11475, Αθήνα, ως εξουσιοδοτημένος Διαχειριστής του μητρώου μελών
β. σε ελληνικές ή αλλοδαπές, δημόσιες, φορολογικές, εποπτικές και δικαστικές αρχές ανάλογα με την αρμοδιότητά τους και σύμφωνα με το νόμο,
γ.

 

σε τρίτους ως εκτελούντες ή/και υπό-εκτελούντες την επεξεργασία, για την υποστήριξη της λειτουργίας του Ταμείου,
δ. Άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα εφόσον υπάρχει σχετικό έννομο συμφέρον,

 

  1. Χρόνος επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων

Το Ταμείο θα συλλέγει, αποθηκεύει και εν γένει θα επεξεργάζεται τα δεδομένα σας 20 έτη από τη λήξη του ασφαλιστικού βίου, εκτός εάν εκκρεμεί δικαστική διένεξη πέραν των ως άνω χρόνων επεξεργασίας και μέχρι την περαίωσή της με αμετάκλητη δικαστική απόφαση ή εφόσον ο νόμος ή οι κανονιστικές πράξεις υποχρεώνουν σε τήρηση των προσωπικών δεδομένων για διάστημα μεγαλύτερο των προαναφερομένων.

 

  1. Ειδικές περιπτώσεις επεξεργασίας- Παιδιά

Επεξεργασία σε περίπτωση ασφάλισης εξαρτώμενου μέλους (υπέρ τρίτου): ο υπογράφων τη σχετική Αίτηση και την παρούσα, δηλώνει ότι έχει λάβει τη συγκατάθεση του τρίτου για την επεξεργασία των δεδομένων του ή ότι είναι ο έχων τη γονική μέριμνα κυρίως ασφαλισμένος σε περίπτωση παροχής δεδομένων ανήλικου (τέκνου).

 

  1. Διαβίβαση στοιχείων σε άλλη χώρα:

Το Ταμείο, εφόσον υπάρξει σχετικό αίτημα από τον ασφαλισμένο για μεταφορά των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων του σε Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο πλαίσιο της συμμόρφωσής του με το άρθρο 7 του Νόμου 3029/2002, ενδέχεται να προβεί σε διαβίβαση προσωπικών δεδομένων του υποκειμένου απευθείας σε αντίστοιχους φορείς ασφάλισης.

 

  1. Δικαιώματα υποκειμένου δεδομένων

Το υποκείμενο δεδομένων ενημερώνεται ότι στην περίπτωση που ανακαλείται η συγκατάθεση ως προς δεδομένα, η επεξεργασία των οποίων είναι απολύτως αναγκαία για την εκτέλεση της ασφαλιστικής σύμβασης, το Ταμείο μπορεί να αποφασίσει τη μη ένταξη του ως μέλος στο Ταμείο και την μη έναρξη ασφάλισης σε αυτό ή την διακοπή του ασφαλιστικού του βίου αντίστοιχα. Επίσης, είναι πιθανό ανακριβής ή ελλιπής πληροφόρηση για τα στοιχεία που έχουμε ζητήσει να θεμελιώσει δικαίωμά μας να ζητήσουμε ακόμα και την ακύρωση ή καταγγελία της συμμετοχής του υποκειμένου στο Ταμείο, οποιαδήποτε χρονική στιγμή ή να μην καταβάλλουμε την εφάπαξ παροχή που δικαιούται να λάβει κάθε μέλος όταν πληρωθούν οι προϋποθέσεις που αναφέρονται στο Καταστατικό. Επιπλέον, ενημερώνεται για τα κάτωθι αναφερόμενα δικαιώματά του, όπως αυτά  ισχύουν υπό τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο Γενικό Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων (Ε.Ε. 679/2016) Συγκεκριμένα:

  • Δικαιούται να έχει πρόσβαση στα προσωπικά του δεδομένα που τελούν υπό επεξεργασία από το Ταμείο.
  • Δικαιούται να ζητήσει τη διόρθωση ανακριβών ή ανεπίκαιρων δεδομένων που αφορούν το λήπτη της ασφάλισης/ ασφαλισμένο ή τη συμπλήρωση ελλιπών δεδομένων αυτού.
  • Δικαιούται να ζητήσει τη διαγραφή δεδομένων του από τα αρχεία του Ταμείου εφόσον η επεξεργασία τους δεν είναι απαραίτητη για την επιδίωξη των σκοπών για τους οποίους έχουν συλλεγεί.
  • Δικαιούται να ζητήσει τον περιορισμό της χρήσης δεδομένων του σε περίπτωση αμφισβήτησης της ακρίβειάς τους.
  • Δικαιούται να λαμβάνει τα δεδομένα που έχει το ίδιο παράσχει σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο μορφότυπο.
  • Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Η άσκηση των προαναφερομένων δικαιωμάτων προϋποθέτει  την υποβολή, χωρίς κόστος, έγγραφης αίτησης στο Ταμείο. Η επικοινωνία για την άσκηση των ως άνω δικαιωμάτων τους μπορεί να γίνει στο Ταμείο με αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: info@teainterlife.gr.

Σε κάθε περίπτωση δικαιούται να απευθυνθεί στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είτε σε γραπτή μορφή (Κηφισιάς 1-3, Τ.Κ. 115-23) είτε ηλεκτρονικά (www.dpa.gr).

 

Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτήν την Ιστοσελίδα για να εξασφαλίσουμε την ακεραιότητα της διαδικασίας εγγραφής και για να προσαρμόσουμε την Ιστοσελίδα. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο κειμένου που τοποθετείται στο σκληρό σας δίσκο από διακομιστή ιστοσελίδων. Τα cookies δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεση προγραμμάτων ή την παράδοση ιών στον υπολογιστή σας. Τα cookies εκχωρούνται κατά μοναδικό τρόπο σε σας, και μόνο ένας διακομιστής Web μπορεί να τα διαβάσει στον τομέα που εξέδωσε το cookie σε σας.

Ένας από τους βασικούς σκοπούς των cookies είναι να σας παρέχουν τη δυνατότητα να εξοικονομείτε χρόνο. Για παράδειγμα, εάν προσαρμόσετε μια ιστοσελίδα ή περιηγηθείτε μέσα σε μια τοποθεσία, το cookie βοηθά την τοποθεσία να ανακαλέσει τα συγκεκριμένα στοιχεία σας στις επόμενες επισκέψεις. Αυτό απλοποιεί τη διαδικασία παράδοσης σχετικού περιεχομένου, διευκολύνει την περιήγηση στην τοποθεσία κ.ο.κ. Όταν επιστρέψετε στην τοποθεσία Web, οι πληροφορίες που δώσατε παλαιότερα μπορούν να ανακληθούν, έτσι ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ευκολία τις δυνατότητες της τοποθεσίας που προσαρμόσατε.

Τα προειδοποιητικά σήματα στο Web, γνωστά επίσης ως τεχνολογία clear gif ή ετικέτες ενεργειών, ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν, για να βοηθήσουν στην παράδοση του cookie στην τοποθεσία μας. Η τεχνολογία αυτή είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιούμε για τη συλλογή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων που αφορούν τη χρήση της τοποθεσίας interlife.gr στο Web, όπως πόσοι επισκέπτες έκαναν κλικ σε βασικά στοιχεία (όπως συνδέσεις ή γραφικά) σε μια ιστοσελίδα, ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο στο Web ή ένα ενημερωτικό φυλλάδιο της interlife.gr. Ενδέχεται να θέσουμε σε κοινή χρήση συγκεντρωτικά στατιστικά στοιχεία με εταιρίες που συνεργάζονται μαζί μας, αλλά δεν επιτρέπουμε σε άλλες εταιρίες να τοποθετούν τεχνολογίες clear gif ή cookies στις τοποθεσίες μας, εκτός εάν υπάρχει προσωρινή αξία πελάτη που έχει προτεραιότητα (όπως στην περίπτωση που συγχωνεύεται στη interlife.gr μια τοποθεσία που βασίζεται σε cookies ή τεχνολογίες clear gif άλλων κατασκευαστών).

Έχετε τη δυνατότητα να δεχθείτε ή να απορρίψετε cookies. Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης Web δέχονται αυτόματα τα cookies, μπορείτε όμως να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης που διαθέτετε, για να απορρίπτετε τα cookies, εάν το επιθυμείτε. Εάν επιλέξετε να απορρίπτετε τα cookies, δεν θα μπορείτε να έχετε πλήρη εμπειρία των αλληλεπιδραστικών δυνατοτήτων αυτής της τοποθεσίας ή άλλων τοποθεσιών Web που επισκέπτεστε.

Ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων

Το Ταμείο δεσμεύεται για την προστασία της ασφάλειας των προσωπικών σας στοιχείων. Χρησιμοποιούμε διάφορες τεχνολογίες και διαδικασίες ασφαλείας, ώστε να σας βοηθήσουμε να προστατέψετε τα προσωπικά σας στοιχεία από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, χρήση ή γνωστοποίησή τους. Για παράδειγμα, αποθηκεύουμε τα προσωπικά στοιχεία που μας παρέχετε σε διακομιστές περιορισμένης πρόσβασης, οι οποίοι βρίσκονται σε ελεγχόμενες θέσεις. Επιπλέον, όταν μεταδίδουμε ευαίσθητα δεδομένα (όπως τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας) μέσω Internet, τα προστατεύουμε με χρήση κρυπτογράφησης, όπως το πρωτόκολλο SSL (Secure Socket Layer).

Αλλαγές σε αυτήν τη Δήλωση προστασίας απορρήτου

Κατά καιρούς ενδέχεται να ενημερώνουμε αυτήν τη δήλωση προστασίας απορρήτου. Σας συμβουλεύουμε να εξετάζετε κατά καιρούς τη δήλωση προστασίας απορρήτου για να είστε ενήμεροι σχετικά με τον τρόπο που βοηθάμε στην προστασία των προσωπικών στοιχείων που συλλέγουμε. Η συνεχής χρήση της υπηρεσίας συνιστά από μέρους σας αποδοχή αυτής της δήλωσης προστασίας απορρήτου και τυχόν ενημερώσεων αυτής της δήλωσης.

Back to Top